Tan acupunctuur

Tan acupunctuur staat vooral bekend vanwege de goede en snelle resultaten bij pijnbestrijding, maar het werkt ook enorm goed bij andere klachten. De richtlijn bij Tan acupunctuur is dat je na het plaatsen van de naalden binnen enkele minuten verlichting van de klachten ervaart. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het streven is dat je toch wel 30 a 40 procent verbetering bemerkt.
De nociceptoren en propioceptoren zijn verantwoordelijk voor de pijn beleving. Pijn is bijvoorbeeld nuttig als je een hete pan aanraakt, een pijnprikkel ontvangt en daardoor meteen jouw arm wegtrekt – om verder letsel te voorkomen. Zo beschermt jouw lichaam zichzelf tegen schade. Dit systeem werkt over het algemeen super, maar soms werkt het niet zo goed en blijf je met pijn zitten op plaatsen waar geen probleem meer zit. Uiteraard is het handig als eerst een arts heeft vastgesteld dat er geen daadwerkelijk probleem in de structuur (botten, wervels en dergelijke) aanwezig is. Is dit uitgesloten, dan is Tan acupunctuur absoluut het proberen waard.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, maar over het algemeen houden we deze regels aan:
Bij klachten waarvan je in lichte mate hinder ondervindt, is het advies om 1 á 2 keer per week te behandelen en bespeken we na de vierde behandeling hoe het gaat en of er nog meer nodig is.
Bij klachten waarvan je in het dagelijks leven veel hinder ondervindt, is het advies om het intensieve traject te volgen. Dat zijn 2 weken met 3 behandelingen per week, waarbij steeds de derde behandeling in dezelfde week gratis is. Na de zesde behandeling bespreken we dan hoe het gaat en of er nog meer nodig is.